Anne Sütü Nasıl Isıtılır?

03-04-2023 11:47
Anne Sütü Nasıl Isıtılır?

Anne Sütü Nasıl Isıtılır?

Anne sütünün sayısız faydasına ek olarak, emzirmenin en güzel yanlarından biri emzirirken anne ve bebek arasında kurulan muhteşem duygusal bağdır. Ancak bazen anneler olarak işe gitmek, dışarıdaki işlerini halletmek, evde, işte yoğunluk yaşamak gibi durumlarda öğünlerde bebeklerimizin yanında olamayabiliyoruz, bu çok normal bir durum. İşte yetişemediğimiz bu anlarda bebekler emzirmenin ve anne sütünün sıcaklığından mahrum kalmasın diye anne sütü sağma ve anne sütü saklama için bir takım yöntemler mevcut.
Silverette gümüş göğüs kapakları için kaleme alınan bu yazımızda tam da bu konu ile ilgili olan Anne sütü nasıl ısıtılır?” “Donmuş anne sütü nasıl çözdürülmeli? gibi soruların yanıtlarına yer vereceğiz. Detaylar için buyurun yazımıza…

Donmuş Anne Sütü Nasıl Çözdürülmeli?

Çeşitli nedenlerle bebeğinizden uzak kaldıysanız ya da bebeğiniz bir öğün için sağdığınız sütün tamamını bitirememişse, anne sütü saklama koşulları içerisinde sütünüzü saklamanız gerekir. Pek çok anne ve anne adayının bildiği üzere sağılmış anne sütünün tüketimi konusunda emzirme koçları ve doktorlar tarafından tavsiye edilen 3-3-3 kuralı geçerlidir. Bu kuralın açılımı ise en fazla 3 saat oda sıcaklığında, en fazla 3 gün dolapta, en fazla 3 ay buzlukta/dondurucuda şeklindedir.

Peki buzdolabında sertleşmiş veya dondurulmuş anne sütü nasıl çözdürülmeli? Bu sorunun en sağlıklı yanıtı anne sütünü benmari usulü eritmeniz yönündedir. Bunun için öncelikle bir kaseyi sıcak suyla doldurmalı ve anne sütünün olduğu kap/poşeti kasenin içerisinde eriyene dek bekletmelisiniz. Sütünüzü hali hazırda fokurdayan suya koymak veya doğrudan ateşle temas ettirmek ise besin içeriğini öldüreceğinden tavsiye edilmez.

Anne sütü nasıl ısıtılır? sorusunun yanıtına gelecek olursak; bir kez sütün çözüldüğünden ve yeterli sıcaklığa eriştiğinden emin olduğunuzda sütü demir olmayan bir kaşık ile hafifçe karıştırarak ısının eşit dağılmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemi yaparken sütü çalkalamamaya özen göstermelisiniz; zira hızla çalkalanma hem kabarcıklar oluşturarak sütün bebeğinizde gaz yapmasına hem de anne sütündeki canlı besin değerlerinin yok olmasına neden olabilir.

Anne Sütü Tekrar Tekrar Isıtılır Mı?

Anne sütü saklama ile ilgili merak edilen sorulardan biri de sütün çözüldükten sonra tekrar saklanıp saklanamayacağı yönündedir. Bu konudaki uzmanların görüşü, çözülmüş anne sütünü tekrar dondurmanın kesinlikle doğru olmadığıdır. Nitekim süt çözüldükten sonra bebeğinizin tamamen tüketemediği miktarı buzdolabında 24 saate kadar saklayabilirsiniz. Bunun yanında oda ısısında beklemiş sütünüzü tekrar ısıtmanızda sakınca yoktur.

Sağılmış anne sütü saklanırken ve bebeğe verilirken anneler genellikle ortamda değildirler. Bu nedenle anne sütü nasıl ısıtılır? ve nasıl çözdürülür? Gibi sorulara aldığınız yanıtları sizin yokluğunuzda bebeğinize bakacak olan kişiyle ayrıntılı bir şekilde paylaşmanız önerilir. Son olarak ısıtma ile ilgili tüm şüphelerinizden kurtulmak adına sağılmış sütü küçük poşetlere veya küçük porsiyonluk saklama kaplarına bölebileceğinizi, böylece bebeğinizin eritilen süt miktarını bitirme ihtimalinin artacağını da belirtelim. Sütünüz bebeğiniz için dünya üzerindeki en güzel hazinelerden biri, dolayısıyla israf edilemeyecek kadar değerli!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.