Bebek Masajı

10-03-2022 07:29
Bebek Masajı

Bebek Masajı

Günün yorgunluğundan,  gaz sancılarından ve ağlama krizlerinden uzaklaşmanın hem anne hem de bebek için en etkili yollarından biri bebek masajıdır. Özellikle yenidoğan masajı, bebeğin anne ve baba ile kuvvetli bir fiziksel, ruhsal bağ kurmasını destekler. Ayrıca bebeğinizin gelişimini desteklerken uykuya daha huzurlu gitmesini, gaz sancılarının azalmasını ve daha sakin, huzurlu bir minik olmasını da sağlar. Bebeğim uyumuyor,

O halde gelin, bugünün içeriğinde bebek masajının incelikleri hakkında bilgi verelim. Bebek masajı nasıl yapılır? Bebek masajının faydaları nelerdir? Tüm yanıtları Silverette Gümüş Kapaklar için kaleme alınan içeriğimizde paylaşmaya çalıştık…

Bebek Masajının Faydaları

Bebek masajının bebeğinizin büyümesini, hem zihinsel hem de bedensel gelişimini desteklemesi gibi pek çok faydası mevcut. Masajın uzmanlar tarafından kanıtlanmış bazı faydaları şu şekilde:

 -Erken doğmuş miniklerin bedensel gelişimini desteklemede yardımcıdır.

  -Gaz ve kolik ağlamalarını yatıştırır, bebek gaz masajı gaz sancısına iyi gelir.
-Bebek, anne ve baba arasında ilk duygusal bağların kurulmasına yardımcı olur.

  -Miniğinizin gün içerisinde daha sakin ve huzurlu olmasını, uykudan dinlenmiş olarak uyanmasını sağlar.

Bebekler için bu kadar faydalı olan bir aktivitenin annelere hiç yararı olmaz mı? Elbette var! Araştırmalara göre anneler bebek masajı sırasında bebekleriyle birlikte rahatlıyor ve mutluluk hormonu salgılıyorlar. Bu da anne sütünün bol gelmesinden annenin kaliteli bir uyku çekmesine dek pek çok şeyi etkileyebiliyor.


Bebek Masajına Hazırlık
Peki bebek masajı nasıl yapılır? Anne-babalar bebek masajına nasıl hazırlanmalı? Bunun için öncelikle hazırlığa masaj yapılacak ortamdan başlamalısınız. Bebeğinizi üzerine yatırmak için yumuşak bir örtü veya mat serdiğiniz oda, oda sıcaklığında (mevsime göre 24-27 derece arası) olmalıdır. Ortamda toz, partikül ve hava akımına sebep olacak tüm cam ve kapılar kapalı olmalıdır. Masajı uygulayacak kişinin tüm aksesuarlarını çıkarması tırnaklarını kesmesi ve ellerini 20 saniye boyunca yıkaması gerektiği önerilmektedir.

Masaja başlamadan önce bebeğin bezi kirliyse değiştirilmeli, kıyafetleri çıkarılmalıdır. Dilerseniz ekstra rahatlık için bezini de açabilirsiniz. Masajda kullanılacak bebeğin cildi için uygun nemlendirici, losyon veya bebe yağı yakın bir yere dökülmeyecek şekilde konmalı, avuç içerisine bir miktar alınarak eller bebeği irkiltmemesi için ısıtılmalıdır. Masaj sırasında bebeğinizle konuşmak ya da sevdiği ninnileri söylemek onu huzurlu hissettirecektir.

Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Bebek masajı, aslen sabit kuralları değil temel noktaları olan bir masajdır. Amaç tamamen bebeğinizi rahatlatmak, fiziksel ve ruhsal gelişimini desteklemek, gaz sancılarını hafifletmek ve bebek uyku masajı için de uykuya kolay dalmasını sağlamaktır. Bebeklerin cildi çok hassas ve kemik yapısı gelişmekte olduğundan masaj olabildiğince narin hareketlerle yapılmalı, bastırma yerine hafifçe ovalama, daireler çizme hareketleri yapılmalıdır. Aşağıda bebeğinize uygulayacağınız masaj için fikir olması adına bazı rahatlatıcı ipuçları bulabilirsiniz.

  -Bebeğinizin parmak uçlarından başlayarak topuğunu ve ayak bileklerini tek tek ovalayarak başlayın

  -Baş ve işaret parmaklarınızı birleştirerek daire oluşturun ve bebeğinizin bacaklarını tek tek bilekten baldıra, baldırdan bileğe olacak şekilde sıvazlayın.

 -Bebeğinizin her iki bacağını kavrayın ve hafifçe büküp dizlerini karnına doğru yaklaştırarak gaz masajı uygulayın. Bu aşamada bazı sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

  -Her iki elinizi yan yana düz bir şekilde bebeğinizin göğsüne koyun ve karnına doğru nazikçe çekin. Göbek çevresinde dairesel hareketler uygulayın. Göbek bağı düşmediyse gerginliğe sebep olmayacak şekilde yalnızca üst karnını ovalayabilirsiniz.

  -Bebeğinizin alnına, şakaklarına, burun çevresine ve çenesine dairesel hareketlerle masaj uygulayın. Hassas göz ve ağız bölgesine yaklaşmamaya özen gösterin.

  -Bebeğinizin kollarına da parmak uçlarından başlayarak omuza kadar masaj uygulayın. Kol altlarını ve dirsekleri atlamayın. Bilekten omuza ve omuzdan bileğe doğru sıvazlama hareketi yapın.

   -Bebeğinizin başına ovalamaktan çok okşamaya benzer hareketlerle masaj uygulayın. Baş üstünden kulak arkasına, boyun kısmına ve yanaklara inen hareketler yapın.

  -Son olarak bebeğinizi yüz üstü yatırın ve sırtına da karın bölgesine uyguladığınız masajı yapın.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.