Bebek Bakım Çantası

21-02-2023 15:55
Bebek Bakım Çantası

Bebekle dışarı çıkmanın ikilemini hepimiz oldukça iyi biliriz. Onunla dış dünyayı keşfetmek dünyanın en güzel hissidir, ancak her zaman her şeyi mükemmel kılamayız. Habersiz bir pişik bir anda keyifsiz anlar yaşamaya başlamanıza neden olabilir. Onun dünyayı keşfetmesini izlemek çok özeldir, ancak onu her şeyden koruyamayız. Sivrisinek ısırığı veya bunaltıcı sıcak gezinizi tatsız bir tecrübeye dönüştürebilir. Silverette gümüş kapaklar için kaleme alınan bu yazımızda, bebeğinizle yaşayacağınız özel anlar daima özel ve keyifli kalsın diye bebek bakım çantasında olması gerekenler ve bebek bakım çantası seçimi hakkında bilgi vereceğiz. Böylece sürprizlere karşı hazırlıklı olabilir ve güvenle bebeğinizle dışarı çıkabilirsiniz.

Bebek Bakım Çantasında Olması Gerekenler

Emzirme Önlüğü: Bebeğinizi ne zaman emzirmeniz gerekeceğini bilemezsiniz. Trafikte, parkta, havuz veya deniz kenarında, kafe veya restoranda ya da misafir olduğunuz bir evde emzirme öğünü gelebilir. Bu durumda hem sizin hem bebeğinizin mağdur olmaması adına emzirme önlüğü mutlaka bebek bakım çantasında olması gerekenler arasındadır.Dışarıda emzirirken tabi ki emzirme sütyeni ya da emzirme aleti kullanıyor olmanız büyük kolaylık sağlayacaktır.

Örtü: İnce pamuklu bir örtü, yaz günlerinde bebeğinizi güneşten ve böceklerden korumaya yararken, kışın bir tık daha kalın bir örtü ile gideceğiniz yerde bebeğinizi sıcak tutabilirsiniz. Ayrıca fonksiyonel bir örtüyü, bebek arabası veya puset üzerine cibinlik olarak kullanabilir, alt değiştirme bezi, iki ucundan boynunuza bağlayarak emzirme önlüğü veya emekleme matı da yapabilirsiniz.

Yedek Kıyafet: Yedek kıyafet aslında hem sizin hem de bebeğinizin ihtiyaç duyacağı ve bebek bakım çantasında olması gerekenler listesinde mutlaka atlamamanız gereken bir madde. Emzirirken veya bebeğinizle oynarken terlemeniz, bezini değiştirirken bir sürpriz yaşamanız veya üzerinize kusması olasıdır. Tüm bunlar kendi kıyafetlerini de lekeleyebilecek durumlar olduğundan hem siz hem bebeğiniz için en az birer çamaşır ve kıyafet mutlaka çantanızda yer almalıdır.

Yedek Emzik: Emzik ve biberonlar dışarının inanılmaz büyüsünün etkisinde bebeğinizin elinden bir kanala, denize veya yola düşebilir. Bu gibi durumlarda ağlama krizleri karşısında savunmasız kalmamak için mutlaka yedek bir emzik ve biberon bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Bebek Bezi ve Islak Mendil: Bebek bezi ve ıslak mendil listemizin muhtemelen en aklınızdan çıkmayacak parçaları olabilir. Biz yine de ufak bir hatırlatma ile sizleri habersiz alt doldurmalar ve pişiklere karşı uyaralım. Özellikle kısa süreceğinden tam emin olamadığınız geziler için “Nasılsa eve dönmüş oluruz” dememeli mutlaka yanınızda bebek bezi ve ıslak mendil taşımalısınız. Zira sürprizlerin ne zaman geleceği belli olmaz.

Dezenfektan veya Kolonya: Bebeğinizin altını değiştirdikten veya yemek yedirdikten sonra ellerinizi yıkamak için her zaman etrafınızda sabun ve su olmayabilir. Bu durumda ellerinizi yıkayabileceğiniz bir yere ulaşana dek idare etmesi için dezenfektan veya kolonya kullanabilirsiniz. Ayrıca yanınızda seyahat boy şişede sıvı sabun taşımak da faydalı olacaktır.

Sızdırmayan Çöp Torbası: Bebeğinizin altını değiştirdikten sonra kirli bez için çevrenizde çöp olmaması halinde bezi sızdırmaz ve hatta kokulu çöp torbasına koyarak koku rahatsızlığı duymadan bir süre yanınızda taşıyabilirsiniz.

Su: Bir şişe su da hem sizin hem de içmeye başladıysa bebeğinizin en büyük ihtiyaçlarından biri olarak bebek bakım çantasında olması gerekenler arasında.

Ateş Ölçer, Yara Bandı, Pişik ve Güneş Kremi: Ufak bir sağlık kiti hazırlamak pişik, güneş yanığı, böcek ısırığı, ani hastalık ve yaralanma gibi durumlara karşı hem sizi hem de bebeğinizi koruyacaktır. Bebeğinizin kullandığı bir ilaç varsa çantanızda ona da yer vermeyi unutmayın.

Bebek Bakım Çantası Seçimi

Günümüzde bebek bakım çantası seçmek oldukça zor; zira bin bir çeşit ve özellikte pek çok bebek çantası modelimevcut. Bu noktada elbette öncelik sizin ve bebeğinizin ihtiyaçları. Örneğin bebeğinizi kanguru ile göğsünüze bağlayıp sık sık yürüyüşe çıkıyorsanız kol yerine bebek sırt çantası taşımanız hem konforunuzu arttıracak hem de yürüyüşünüzün dengeli olmasını sağlayacaktır. Bunun yanında çok fonksiyonlu bebek çantası alarak dilediğiniz zaman elinizde ve dilediğiniz zaman sırtınızda taşıyabilirsiniz.

Termal bebek çantası da içerisine diğer eşyalarınızla birlikte sağdığınız sütü veya sıcak bir çorbayı kolaylıkla muhafaza edebilmenize olanak tanır. Bu çantayı dilerseniz bebek bakım çantasına ek olarak satın alabilirsiniz. Postacı çantalar kullanım kolaylığı sağlarken, leke tutmaz özellikteki bakım çantaları sizin için hayat kurtarıcı olabilir. Bunun için öncelikli ihtiyaçlarınızı ve bakım çantasından beklentilerinizi listelemeli ve kendiniz ve bebeğiniz için en doğru seçimi yapmalısınız.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.