Bebek Beşik Seçimi

25-04-2023 11:12
Bebek Beşik Seçimi

Bebek Beşik Seçimi

Uyku düzeni, özellikle anne sütü ile beslendiği ilk altı ay boyunca bebeğinizin zihinsel ve bedensel gelişimi için oldukça önemli. Bebeğinizin hafızası ve zihni gün boyu öğrendiği bilgilerin, tanıştığı yeni şeylerin uykuda adeta bir “kritiğini” yapar ve önemli bilgileri kalıcı hafızaya alır. Aynı zamanda uykuda salgılanan büyüme hormonları ile fiziksel gelişimi desteklenir, bebeğinizin güne daha mutlu, iştahlı ve enerjik başlamasını sağlar. Yani “uyusun da büyüsün” yalnızca bir ninni değil, aynı zamanda büyüklerimizin bizlere bıraktığı bilgece öğütlerden biri. Bebek uyku düzeni bu denli önemliyken elbette miniğinizin uyku ortamı, daha özelinde bebek beşiği de hassasiyetle yaklaşılması gereken konulardan. Ancak diğer bebek hazırlıklarında da olduğu gibi, elbette bebek beşik seçimi için de anne adaylarının karşısına sayısız alternatif çıkıyor: Park beşikler, sallanan beşikler, bebeğiniz büyüdüğünde karyolaya dönüşebilen beşikler… Peki bunlardan hangisi bebeğiniz için en iyisi? Gelin anne adaylarının popüler tercihlerini karşılaştırarak bu soruya birlikte yanıt arayalım.

Sallanan Beşik

Sallanan beşik deyince aklınıza pek çok farklı beşik modeli gelebilir. Aslen aşağıda bahsedeceğimiz çoğu modelin sallanan versiyonları mevcut. Ancak burada kastettiğimiz tıpkı büyükannelerimizin eskiden duvardan duvara kalın iplerle kurup içlerine kumaş diktiği gibi hamak formatında olanlar. Son dönemde epey popüler olan bu beşikler, bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırdığı gibi belirli bir şekli olmadığından bebeğe kucakta veya anne karnında gibi hissettiriyor. Dilerseniz daha büyük ve sabit bir beşik tercih ettiğinizde bile ilk ayları geçirmek ve salıncak olarak kullanmak için hamak beşik tercih edebilirsiniz.

Anne Yanı Beşik

İkinci önerimiz, son yıllarda pek çok çiçeği burnunda annenin bebek beşik seçimi olan anne yanı beşik modelleri. Özellikle yatak odanızda yatağınızın yan tarafında yeteri kadar alan varsa bu beşiği tercih ederek bebeğinizin odasını ayırana dek kullanabilirsiniz. Hatta açık olan tarafına korkuluk takarak bebeğinizin odasında kullanabileceği bir bebek yatağına da dönüştürmeniz mümkün. Bu beşiğin en büyük avantajları yükseklik ayarı ile yatağınıza sabitlenerek bebekle uyumanın risklerinden koruması ve uyku aralarında bebeğiniz size ihtiyaç duyduğunda sürekli yataktan kalkmaktan kurtarmasıdır.

Sepet Beşik

Sepet beşik modelleri, isminden de anlaşılacağı üzere genellikle hasırdan, bambudan veya organik ipliklerden örülerek yapılıyor. Bu beşik, dekoratif açıdan oldukça hoş ve minimal döşenmiş odalarda harika duruyor. Ortalama bir sepet boyutlarında olduğundan uzun vadede kullanım için pek elverişli değil, ancak ilk aylarda bebeğiniz minicikken kullanabileceğiniz güzel bir alternatif. Özellikle alanınız darsa veya bebeğinizi gittiğiniz odaya kolaylıkla taşımak istiyorsanız sepet beşik tercih edebilirsiniz.

Park Beşik

Gelelim en kullanışlı beşik modelleri arasında öne çıkan park beşiklere. Park beşik uzun vadeli kullanım açısından en avantajlı modellerden biri. Zira önce beşik, bebeğiniz biraz daha büyüdüğündeyse yatak beşik ve oyun alanı olarak kullanılabiliyor. Genellikle katlanabilen, tekerlekli ve alt değiştirme ünitesi olan bu beşik, farklı yerlere de kolaylıkla taşınabilir. Eğer büyük bir beşik için yeriniz varsa sonraki çocuklarınız için de kullanabileceğiniz bir park beşik almanızı tavsiye ederiz.

Tekerlekli ve Portatif Beşik

Bu önerimiz sıklıkla diğer aile üyelerini ziyaret eden veya farklı sebeplerle seyahate çıkmak zorunda olan anne babalar için gelsin. Siz de bu özelliklere sahipseniz mutlaka tekerlekli, taşınabilir şekilde katlanabilen ya da yeri geldiğinde puset olarak alıp götürebileceğiniz portatif bir beşik tercih etmelisiniz. Sabit mobilya beşikler bebeğinizle seyahat etmeyi oldukça zorlaştıracaktır. Bunun yerine bebek odası için sabit ve seyahat için daha küçük – taşınabilir bir bebek beşik seçimi de yapabilirsiniz.

Bu yazı Silverette gümüş kapakları için kaleme alınmıştır

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.